Portekiz'den Kırıkkale'ye kültür köprüsü

Portekiz

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Portekiz, Santa Maria De Feira Belediyesi Üst Düzey Eğitim Kadrosunu ağırladı. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Portekiz'in Santa Maria de Feira Belediyesi ile yürüttüğü 2013-1-TR1-COM13-48782-1 sözleşme numraları, Hea

PROJE FAALİYETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Avrupa Birliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans’ın Hayatboyu Öğrenme (LLP)/ Comenius Regio(Bölgesel Ortaklık) Programı kapsamında 2013 yılı başvuru döneminde yapmış olduğu “Health4life” isimli Comenius Regio Proje başvurusu kabul edilerek hibe almaya hak kazandığı Projenin ikinci toplantısı yapıldı. Projenin yerel ortakları Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, obezite ile mücadelede seçilen iki pilot okulumuz Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu ve Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulu’nda proje kapsamında faaliyetler devam etmektedir. Bu faaliyetler kapsamında ilimize Proje yurt dışı ortağı Santa Maria De Feira Belediyesi Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale’ye geldi.

 

PORTEKİZ’DEN KIRIKKALE’YE GELDİLER

Yapılan toplantıya, Santa Maria De Feira Milli Eğitim Müdiresi Cristina Tenreiro, yardımcısı Andreia Santos, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden Valdemar Mota, okul müdür ve öğretmenleri;  İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Proje yerel ortağı olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Ar-Ge Şube Müdürü Ali Kılıç, Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, projenin yerel 2 okul ortaklarından idareci ve öğretmenleri ve Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yurdagül Erdem, Öğretim Görevlileri Üniversite proje sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Biriz Çakır  ve Doç.Dr. Fatma Nişancı Kılıç  ve diğer öğretim görevlileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur; Portekiz’den misafirleri Kırıkkale’de görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, Santa Maria De Feira Milli Eğitim Müdiresi Cristina Tenreiro ve ekibine ilimize geldiklerinden dolayı teşekkür etti.

 

PROJELER MASAYA YATIRILDI

Ar-Ge Şube Müdürü Ali Kılıç’ın proje ile ilgili söz almasının ardından; Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından obezite ile mücadelede proje kapsamında şimdiye kadar ilimizde neler yapıldığı anlatıldı, deneyimler paylaşıldı. Ardından Proje Üniversite sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Biriz Çakır Obezite sorununu once local olarak 2 okulun obez, aşırı kilolu ve zayıf öğrencilerin oranlarını belirtti ve iki okulda çıkan yoğun obez ve aşırı kilolu çocuklar için neler yapılması gerektiğini, riskli grupta yer alan öğrencilerin dietlerinin yazılmaya başlandığını, iki okul için hazırlanan istatistiki verilerin bulunduğu raporun da proje websitesi olan www.h4life.net isimli siteye yükleneceğini belirtti.

 

 

SAYISAL VERİLER SUNULDU

Daha sonra ülkemizden sayısal veriler sunarak Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti. Ardından Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulu İng.Öğretmeni Volkan Akça ve Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu İng. Öğretmeni Haydar Bakır ülkemizin yeme –içme alışkanlıkları ile ilgili Portekiz’li misafirlere bir sunum yaptı. Daha sonra Andreia Santos’da kendi verilerini ve proje local aktiviteleriyle ilgili bir sunum yaptı. Toplantının diğer günlerinde  Mehmet Varlıoğlu Orta Okulu ve Türk Metal Mustafa Özbek İlkokuluna ziyaretler yapıldı. Okul ziyaretlerinde Mehmet Varlıoğlu Orta Okulu tarafından hazırlanan yöresel yemekler ikram edilerek okul folklor ekibi tarafından gösteriler yapıldı.

 

 

OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARI KONUŞULDU

Türk Metal Mustafa Özbek İlkokulunda öğrenciler tarafından hazırlanan Portekizce şarkılarla karşılanan misafirlere okul birimleri gezdirilerek her iki ülke okullarının  fiziki ve sosyal şartları karşılaştırıldı. Misafirlere çeşitli ikramlar yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spori İl Müdürü Rıfat Ünlü ise kendi kurumunu gezdirerek tesisleri tanıttı,  Portekizli meslek taşıyla bilgi alış verişinde bulundu. Bu hususta Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Proje kapsamında öğrencileri spora ve hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla, Mayıs ayında  il merkezinde 7.sınıflar için “1.Health4life Bisiklet turnuvası” yapmayı ve 36. İstanbul Avrasya Maratonuna Portekiz’den proje ortaklarıyla beraber katılmaya karar verdi. Ziyaretlerin ardından ülkemizi temsilen kültürel geziler de yapıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ